Zaanddörpen op Glas

Hoogwaardig breedband internet is nog niet overal in Drenthe beschikbaar. Vooral de buitendorpen en buitengebieden zijn voor commerciële partijen niet interessant.
Het initiatief voor snel internet moet daarom vanuit burgers en bedrijven komen. Een van deze initiatieven is ‘ZaandDörpen Op Glas’ de werkgroep die glasvezel wil aanleggen in
Pesse, Fluitenberg en Stuifzand en haar buitengebieden. Doelstelling is in eigen beheer glasvezelnetwerk aan te leggen gefaciliteerd door en met ondersteuning van verbinddrenthe.nl, een initiatief van de Provincie Drenthe.


GLASVEZEL IN PESSE, STUIFZAND EN FLUITENBERG!
51% van de huishoudens in Pesse, Stuifzand en Fluitenberg heeft een glasvezelabonnement afgesloten. Dit betekent dat in het voorjaar 2018 de schep in de grond kan en het glasvezelnetwerk door RE-NET, onderdeel van RENDO Holding, wordt aangelegd. Vlak voor de feestdagen 2017 lukte het nog niet om 50% abonnementen binnen te halen. Onze Vrijwilligers hebben in de kerstvakantie nogmaals alles op alles gezet en het resultaat mag er zijn: ‘’snel internet in de Zaanddörpen’’!

Wij willen iedereen die dit mede mogelijk gemaakt heeft bedanken, Bewoners, Ambassadeurs, Vrijwilligers, RE-NET, Gemeente Hoogeveen, Provincie Drenthe, TriNed, Tweak


postcodegebied: 7901 fase: opstart
postcodegebied: 7911 fase: opstart
postcodegebied: 7918 fase: opstart
postcodegebied: 7931 fase: opstart
postcodegebied: 7933 fase: opstart
postcodegebied: 7936 fase: opstart