Zaanddörpen op glas behaalt voldoende abonnementen voor glasvezel in Pesse, Fluitenberg en Stuifzand!

Zaanddörpen op glas behaalt voldoende abonnementen voor glasvezel in Pesse, Fluitenberg en Stuifzand!

De dorpen Pesse, Fluitenberg en Stuifzand krijgen glasvezel. De eindsprint heeft voldoende abonnementen opgeleverd om het netwerk voor snel internet aan te kunnen leggen.

In ontmoetingscentrum De Wenning in Pesse kwam vrijdagmiddag het verlossende woord: 51% van de ca. 1360 aansluitingen in Pesse, Fluitenberg en Stuifzand sloot een glasvezelabonnement af! Daarmee werd de noodzakelijke 50 procent gehaald en dus gaat RE-NET, een dochteronderneming van RENDO, het netwerk aanleggen.

Beloning inspanningen

Het bereikte resultaat voelt voor de vrijwilligers van de werkgroep Zaanddörpen op Glas als een fantastische beloning voor hun inspanningen. Zo’n drie jaar hebben ze dorpelingen enthousiast proberen te maken voor glasvezel en de voordelen van de snelle en stabiele verbinding onder de aandacht gebracht. 

RE-NET gaat de glasvezel nog dit voorjaar aanleggen. Na de drie dorpen wordt de belangstelling gepeild voor glasvezel op industrieterrein de Wieken (730 aansluitingen) en de overige dorpen in het buitengebied (850 aansluitingen) die nog geen kabel hebben.

Meer nieuws hierover leest u in: 

http://www.zdog.nl/glasvezel-in-pesse-stuifzand-en-fluitenberg/

https://www.re-net.nl/nieuws/glasvezel-pesse-stuifzand-en-fluitenberg/

http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/129808/Pesse-Stuifzand-en-Fluitenberg-krijgen-toch-snel-internet