Over VerbindDrenthe

Het belang van breedband

In Drenthe willen we klaar zijn voor de toekomst. Snel breedbandinternet is hierbij van groot belang. De ontwikkelingen in het onderwijs, de zorg, het bedrijfsleven en de recreatiesector vragen in toenemende mate om een goede digitale bereikbaarheid. Thuiswerken wordt steeds meer een trend; daarom is het belangrijk dat de hele provincie Drenthe toegang krijgt tot snel internet, nu en in de toekomst.

Internet is op dit moment al niet meer weg te denken uit de samenleving. Een goed breedbandnetwerk bevordert de leefbaarheid van steden en plattelandsgebieden, omdat regio’s met snel internet aantrekkelijk blijven voor bewoners en ondernemers. De opkomst van ‘E-Health’ (zorg op afstand) maakt dat ouderen langer zelfstandig kunnen wonen. Veel voorzieningen worden steeds afhankelijker van het toenemende dataverkeer. Breedband: al zouden we willen, we kunnen niet meer zonder! 

Platform VerbindDrenthe

Het breedbandplatform VerbindDrenthe is in 2014 in het leven geroepen door de provincie Drenthe. Het is een platform voor het delen van kennis en het uitwisselen van ervaringen voor en door lokale breedbandinitiatieven in Drenthe. VerbindDrenthe informeert, verbindt en ondersteunt om samen overal in Drenthe hoogwaardig breedband mogelijk te maken. Elk bewonersinitiatief kan rekenen op de steun van VerbindDrenthe. Dat kan variëren van het verstrekken van informatie tot het aanbieden van cursussen of praktische hulp bij het opzetten of organiseren van bijvoorbeeld een bewonersavond. Maar ook wordt kennis opgebouwd en gedeeld rond fiscale en juridische zaken, het selecteren van een aannemer en zaken die te maken hebben met de governance van een coöperatie of stichting. Op deze website vindt u informatie over het hele traject, van idee tot uitvoering. Mist u informatie of hebt u een vraag over een onderwerp dat hier niet behandeld wordt, neem dan contact met ons op via email

Over onze organisatie

Het team van VerbindDrenthe is recent iets aangepast. Robert Hoogendorp is directeur en Marja Jonkers is toegevoegd aan het team als communicatieadviseur. Wie nu naar het kantoor in Eelde komt ontmoet daar:

Sinds 1993 woont Robert met zijn gezin (vrouw en vier kinderen) in de provincie Drenthe, lange tijd in Assen en sinds kort in Ansen. Zijn kennis en ervaring van telecommunicatie en ICT heeft hij opgedaan bij een aantal grote bedrijven in Nederland. Sinds maart 2016 is Robert werkzaam in het dossier snel internet in de buitengebieden en sinds 2018 als directeur van de stichting.  


Sinds 2 jaar ben is Jan Hut werkzaam voor de stichting VerbindDrenthe. Zijn loopbaan begon in 1979 bij het staatsbedrijf der PTT, nu KPN.  Sinds 2008 werkt Jan als ZZP-er, vaak als adviseur rond glasvezeltrajecten.

Jan Hut woon in Visvliet en is zeer betrokken bij het vraagstuk van snel Internet in het landelijk gebied, vandaar ook zijn functie als voorzitter  van de Stichting Breedband Westerkwartier. Bij VerbindDrenthe is Jan werkzaam als procesbegeleider.


Jan Vleeming volgde een opleiding telecommunicatie  aan de HTS in Arnhem.Werkervaring heeft hij zowel specifiek technisch als in diverse managementfuncties bij KPN, Essent-KabelCom/@-Home/Ziggo en Reggefiber. Vanaf 15 augustus 2017 is Jan Vleeming werkzaam bij VerbindDrenthe, als procesbegeleider. Zijn vrije tijd besteed Jan graag aan gezin, klussen, fietsen en zaalvoetballen.


Marja Jonkers woont in het onderste randje van Drenthe in een buitengebied waar de bewoners blij zijn als er überhaupt een internetverbinding is. Ze is actief in het bewonersinitiatief Glasvezel De Woldenen houdt zich binnen haar bedrijf Jonkers.Media bezig met communicatie in de breedste zin en is bij VerbindDrenthe werkzaam als communicatieadviseur. 


  • Marlous Rosegaar - marlous@verbinddrenthe.nl

Marlous woont en werkt vanuit het Drentse Meppel als zelfstandig ondernemer. Sinds mei 2016 ondersteunt zij glasvezelinitiatieven in Drenthe, met als doel om naast een fysieke glasvezelverbinding ook een sociale verbinding te creëren. Voor vragen omtrent de expertpool en kennisdeling kunt u bij  Marlous terecht.

Meer informatie over Bestuur, Raad van Toezicht en Raad van Advies vindt u hier